Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 15. 09:01, hétfő | Helyi

Csúszós utak Tolnában

Csúszós utak Tolnában

Tolna megyében a reggeli órákban kisebb mennyiségű hó hullott, valamint az utak lefagytak. Szekszárdon a csúszós utak miatt már több összecsúszásos anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

Az előrejelzések alapján a hét első felében havazás, valamint ónos eső is várható, ezért téli útviszonyokra, valamint rossz látási viszonyokra kell számítaniuk a járművezetőknek.

A csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell vezetni. A téli időszakban a közúti balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, vagy a járművet nem készítik fel a téli közlekedésre.

Megyénkben a közutak havasak, azokat pár centiméter hótakaró fedi, az utak helyenként jegesek, fagyosak. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a megváltozott közlekedési körülményekre tekintettel az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

-Teletankolt és téli gumiabronccsal felszerelt gépjárművel induljanak útnak.
- A gépjárművüket elindulás előtt tisztítsák meg, a gépjárműben helyezzenek el a gépjármű tisztításához szükséges eszközöket, illetve esetlegesen meleg takarót, teát.

- Elindulásuk előtt mindig informálódjanak a médián keresztül az aktuális közlekedési és időjárási információkról.

A rendőrség kéri az úton lévőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek, különösen figyeljenek a gyalogosokra, kerékpárosokra! Amennyiben a közlekedés biztonságát veszélyeztető körülményt észlelnek, esetleg balesetet szenvednek vagy balesetet látnak, kérjenek segítséget a 112-es díjmentesen hívható egységes segélyhívó számon.

A Tolna Megyei Rendőr- főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.