Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Július 17. 07:00, kedd | Helyi

Jubileumi Vándorgyűlés főszervezője a Gyulaj Zrt.

Jubileumi Vándorgyűlés főszervezője a Gyulaj Zrt.

Átvette az Országos Erdészeti Egyesület 2019. évi Vándorgyűlés szervezését szimbolizáló vándorzászlót a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

A közel 170 éves Országos Erdészeti Egyesület június 22-23-án Gyulán tartotta a 149. Vándorgyűlését az állami DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. főszervezésében és vendéglátásában. Az erdészeti Vándorgyűlésen több mint 700 szakember vett részt a Kárpát-medencéből, mind az ünnepi közgyűlésen, mind pedig a terepi, szakmai bemutatókon. A rendezvény második napján a záróünnepségen Gyula főterén, az 1848-49-es Honvédtiszti Emlékhelynél Zambó Péter OEE elnök zárszavát követően vette át a patinás egyesületi vándorzászlót Spiegel Endrétől a DALERD Zrt. vezérigazgatójától, a jövő évi 150. évi jubileumi Vándorgyűlés főszervezője, az állami Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében és képviseletében Gőbölös Péter vezérigazgató. A Gyulaj Zrt. vezérigazgatója először gratulált a Csongrád és Békés megyei kollégáknak a parádés szervezésért, majd elmondta, hogy utoljára ilyen magas szintű ünnepi rendezvény 1973-ban volt a Zrt. jogelődjének működési területén, melyet akkor az elődök magas szinten szerveztek meg. A rendezvény során be fogják mutatni a két napra Tolna megyébe költöző Kárpát-medencei – előzetesen várhatóan hétszáz – erdészeti szakembernek, a magyar és a nemzetközi sajtónak a tolnai táj erdő- és vadgazdálkodását, az itt végzett minden jelentős szakmai tevékenységét, összefoglalva a több évszázados tájgazdálkodást, a táj társulás ökológiáját, az erdészek által tervezett, megvalósított és fenntartott termelést szolgáló gazdálkodási objektumokat, a rendkívül népszerű és elismert közjóléti- és turisztikai objektumokat, természetesen mindezt kiegészítve a térség művészeti értékeinek és népi kultúrájának bemutatásával. A csodálatos vándorzászlót örömmel lengette meg az egybegyűlt közönségnek az 1848-49-es Honvédtiszti Emlékhelynél Gőbölös Péter vezérigazgató, invitálva a hallgatóságát és a jelenlévő sajtón keresztül a magyar erdészeti szakembereket Tolna megyébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.