Városlista
2018. április 22, vasárnap - Csilla

Hírek

2018. Április 16. 08:57, hétfő | Helyi

Kapható még jegy a pénteki színházi előadásra

Kapható még jegy a pénteki színházi előadásra

Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regénye Az ajtó, amely igazi világsiker lett. Színpadi változatát pénteken játsszák Tamásiban.

Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regénye Az ajtó, igazi világsiker, eddig 34 nyelvre fordították le. A Kossuth-díjas írónő önéletrajzi ihletésű, ténylegesen a valóságon alapuló regényéből film is készült, április 20-án, pénteken a művelődési központban pedig színpadi változatát tekinthetik meg a nézők. A HEGYI BARBARA és NAGYVÁRADI ERZSÉBET főszereplésével színpadra állított előadás két szigorú elvek szerint élő asszony apránként kibontakozó, és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története. Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet, a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó. A bérletes előadásra még válthatók jegyek a művelődési központban, hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 között.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 21. 09:49, szombat | Helyi

Nem dolgoznak a rendőrségeken április 24-én

A kormány határozata alapján 1992-től Szent György napján, április 24-én rendezik meg Magyarországon a Rendőrség Napját.

2018. Április 20. 09:06, péntek | Helyi

Továbbfejlesztik a megújulóenergia-rendszert Tamásiban

Továbbfejlesztik a több mint egymilliárd forintért kiépített geotermális fűtési rendszert, amely biomassza alapú megújuló energia felhasználásával egészül ki.

2018. Április 20. 07:00, péntek | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.

2018. Április 18. 10:30, szerda | Helyi

Az eltűnt Martinka Lászlót keresi a rendőrség

Ha felismeri a képen látható férfit, hívja a Tamási Rendőrkapitányságot!