Városlista
2018. november 21, szerda - Olivér

Hírek

2018. Április 16. 08:57, hétfő | Helyi

Kapható még jegy a pénteki színházi előadásra

Kapható még jegy a pénteki színházi előadásra

Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regénye Az ajtó, amely igazi világsiker lett. Színpadi változatát pénteken játsszák Tamásiban.

Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regénye Az ajtó, igazi világsiker, eddig 34 nyelvre fordították le. A Kossuth-díjas írónő önéletrajzi ihletésű, ténylegesen a valóságon alapuló regényéből film is készült, április 20-án, pénteken a művelődési központban pedig színpadi változatát tekinthetik meg a nézők. A HEGYI BARBARA és NAGYVÁRADI ERZSÉBET főszereplésével színpadra állított előadás két szigorú elvek szerint élő asszony apránként kibontakozó, és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története. Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet, a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó. A bérletes előadásra még válthatók jegyek a művelődési központban, hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 között.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 21. 11:12, szerda | Helyi

Baleset történt Hőgyész és Kéty között

A teljes útzár véget ért, félpályán megindulhatott a forgalom az érintett szakaszon.

2018. November 19. 08:29, hétfő | Helyi

Ingyenes pszichológiai fogadóóra érhető el a művelődési központban

Kovács Arnold pszichológus praxisa már Tamásiban is elérhető. Arról az ingyenes pszichológiai fogadóóráról kérdeztük, amely bárki számára igénybe vehető a művelődési központban.

2018. November 19. 08:28, hétfő | Helyi

Az Idősek Világnapján ünnepeltek

Kiemelt nap ez a Tamási és Környéke Szociális Központ életében, minden évben nagyszabású rendezvény keretében ünneplik a város és a környék időseit.

2018. November 16. 15:08, péntek | Helyi

Édes történet! Titokzatos levelet kapott a rendőr

A Soltvadkerti Rendőrőrs postaládájában a napokban egy titokzatos levelet találtak az egyenruhások. A boríték „Attilának” volt címezve, azt szabályosan, postán küldte meg feladója.