Városlista
2019. február 16, szombat - Julianna

Hírek

2018. Április 16. 08:57, hétfő | Helyi

Kapható még jegy a pénteki színházi előadásra

Kapható még jegy a pénteki színházi előadásra

Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regénye Az ajtó, amely igazi világsiker lett. Színpadi változatát pénteken játsszák Tamásiban.

Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regénye Az ajtó, igazi világsiker, eddig 34 nyelvre fordították le. A Kossuth-díjas írónő önéletrajzi ihletésű, ténylegesen a valóságon alapuló regényéből film is készült, április 20-án, pénteken a művelődési központban pedig színpadi változatát tekinthetik meg a nézők. A HEGYI BARBARA és NAGYVÁRADI ERZSÉBET főszereplésével színpadra állított előadás két szigorú elvek szerint élő asszony apránként kibontakozó, és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története. Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet, a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó. A bérletes előadásra még válthatók jegyek a művelődési központban, hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 között.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 15. 08:29, péntek | Helyi

Eladta a vízelvezetőt áthidaló lemezeket

Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás miatt mondott ki bűnösnek egy férfit a Tamási Járásbíróság, és mindezekért két év börtönbüntetésre ítélte.

2019. Február 15. 08:24, péntek | Helyi

A hétvégén a művelődési házaké lesz a főszerep

Iregszemcsén ma és holnap, Tamásiban holnap várják a látogatókat különleges, éjszakába nyúló programokkal.

2019. Február 14. 06:00, csütörtök | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.

2019. Február 13. 10:55, szerda | Helyi

Nagykónyiba vonultak a tamási tűzoltók

Közúti közlekedési balesethez riasztották őket vasárnap este.