Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Április 16. 08:57, hétfő | Helyi

Kapható még jegy a pénteki színházi előadásra

Kapható még jegy a pénteki színházi előadásra

Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regénye Az ajtó, amely igazi világsiker lett. Színpadi változatát pénteken játsszák Tamásiban.

Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regénye Az ajtó, igazi világsiker, eddig 34 nyelvre fordították le. A Kossuth-díjas írónő önéletrajzi ihletésű, ténylegesen a valóságon alapuló regényéből film is készült, április 20-án, pénteken a művelődési központban pedig színpadi változatát tekinthetik meg a nézők. A HEGYI BARBARA és NAGYVÁRADI ERZSÉBET főszereplésével színpadra állított előadás két szigorú elvek szerint élő asszony apránként kibontakozó, és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története. Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet, a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó. A bérletes előadásra még válthatók jegyek a művelődési központban, hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 között.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 19. 16:01, csütörtök | Helyi

Bulizz biztonságosan!

Nyár lévén javában tart már a fesztivál szezon. A katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a szervezők minden nagyobb rendezvény ideje alatt állandó kapcsolatban vannak.

2018. Július 18. 13:22, szerda | Helyi

Tájékoztató a Piactér lezárásáról

2018. július 16-tól a Tamási piactéren az „A” jelű épület, valamint az „1” és „6” jelű terület kivitelezési munkálatok miatt lezárásra kerül!

2018. Július 18. 09:00, szerda | Helyi

Az idén is elkészül Magyarország Kenyere

Idén is több ponton gyűjtik a búzaadományokat a megyében, köztük Tamási-Szemcsepusztán Csike György magtárában is.

2018. Július 17. 07:00, kedd | Helyi

Jubileumi Vándorgyűlés főszervezője a Gyulaj Zrt.

Átvette az Országos Erdészeti Egyesület 2019. évi Vándorgyűlés szervezését szimbolizáló vándorzászlót a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.