Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 17. 12:59, péntek | Helyi

Látványosan halad a tamási ökoturisztikai fejlesztés

Látványosan halad a tamási ökoturisztikai fejlesztés

Az érdeklődők elsőként május 18-án tájékozódhatnak személyesen is a projektről – és több minden másról is.

Hétről hétre szembetűnik az előrelépés abban a csaknem félmilliárd forintos beruházásban, amely Tamási természeti értékeire, területeire irányul, az idegenforgalom fellendítését célozza és a helyi értékek megőrzését is elősegíti.

Az attrakció egyik helyszíne a Fenyvesben található, elavult műszaki állapotú kilátó. A létesítményt a projekt keretében felújítják, s a régi vasszerkezetét faburkolat váltja fel, amely jól illeszkedik az erdei környezetbe. A munkálatok már célegyenesbe értek: az objektum hamarosan elkészül, május végétől fogadhatja is a látogatókat. A kilátó népszerűségét azután csak tovább fokozhatja az, hogy a mellette található parkos területen családbarát eszközök (hinták, fedett pihenőhelyek stb.) kapnak helyet.

Jól halad a projekt két másik elemének kialakítása is. Az egyik a miklósvári parkerdőben épülő új objektum, a tamási ökoturisztikai látogatóközpont, amelynek mostanra már állnak az alapjai. Ez a beruházás az év végén ér véget, s a kétszintes létesítményben interaktív kiállítás mesél majd a település történelmi múltjáról, valamint a térség növény- és állatvilágáról. A látogatóközpontba jegyeket pedig addigra a termálfürdő melletti új túrapontban is vásárolhatunk. Annak immár állnak a falai, s miután elkészült, a belépőárusításon túl több más feladata is lesz: amellett, hogy információval látja el a városba látogató turistákat, tájékoztat az attrakció területén működő pecsételős rendszerről, továbbá vendéglátóipari szolgáltatásokat is végez majd.

Az ökoturisztikai projekt keretében mindemellett még egy túrautat is kialakítanak, amelyet a túraponttól a kilátóig, majd onnan tovább a látogatóközpontig túraút-kijelöléssel egészítenek ki. – Fontos előrelépésként értékelem, hogy az ökoturisztikai fejlesztés révén immár nem csupán a termálfürdőnk jelent majd számottevő idegenforgalmi vonzerőt – mondja Porga Ferenc polgármester. – Bővül a kínálatunk, amitől megalapozottan remélhetjük, hogy a kereslet is növekszik: még több turista látogat majd a városunkba és környékére, s ráadásul nem csak egy-egy napra, hanem hosszabb időre is.

Az érdeklődők elsőként május 18-án tájékozódhatnak személyesen is a projektről – és több minden másról is. Aznap 10 órakor a régi buszforduló helyszínéről, az épülő látogatóközpont melletti ösvénytől Tavaszi túra indul, melyre a szervezők szeretettel várják a természet- s programkedvelőket. A túra keretében a résztvevők ismeretterjesztő előadást hallgathatnak a parkerdő történetéről, növény- és állatvilágáról, megtekinthetik a készülő látogatóközpontot, melyről személyesen Széles András alpolgármester fog tájékoztatót tartani, majd a vadasparkon keresztül elsétálhatnak egészen a kilátóig. A túra során trófeabemutatóra is sor kerül, végül pedig a program kézműves foglalkozással zárul, ahol aki akar, az kézműves kaspóba gyógynövényt ültethet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.