Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 11. 18:56, szerda | Helyi

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz.

Nyílt napot tartanak július 14-én Nagyszékelyben, az Áldott Menedék családi kezdeményezés szervezésében. Biodinamikusok egész évben figyelemmel kísérik a vetési naptárban szereplő adatokat. Próbálják munkájukat a növények és állatok kozmikus kapcsolatait figyelembe véve a legjobb időpontban végezni egy-egy munkát. Ezt a naptárt egy német hölgy, Maria Thun adta ki saját beállított kísérleteire alapozva a törvényszerűségeket. Rudolf Steiner útmutatásai adtak alapot kísérleteihez, de van egy szer, amit saját kísérletei alapján ő maga alkotott. Ez a trágyakovász. Az atomhatalmak fegyverkísérletei sok káros anyag jelenlétét okozták a természetben. Ezek ellen keresett keresett gyógyító szert Thun. Csernobil után is jó eredményekkel használták területek regenerációjára. Napjainkban általánosan használják nem valami ellen, hanem valamiért: a talaj élővé tételére, éltetésére. Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai szeretettel várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe, nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz. A hozzájuk látogatóknak bemutatják az önellátásra törekvő gazdaságukat, majd a trágyakovász jelentősége, készítésének folyamata, felhasználása kap szerepet. A közösen elfogyasztott batyus ebéd után következik a trágyakovász készítése, a nap pedig kötetlen beszélgetéssel, kiadványok, termékek vásárlási lehetőségével ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.