Városlista
2019. február 16, szombat - Julianna

Hírek

2018. Július 11. 18:56, szerda | Helyi

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz.

Nyílt napot tartanak július 14-én Nagyszékelyben, az Áldott Menedék családi kezdeményezés szervezésében. Biodinamikusok egész évben figyelemmel kísérik a vetési naptárban szereplő adatokat. Próbálják munkájukat a növények és állatok kozmikus kapcsolatait figyelembe véve a legjobb időpontban végezni egy-egy munkát. Ezt a naptárt egy német hölgy, Maria Thun adta ki saját beállított kísérleteire alapozva a törvényszerűségeket. Rudolf Steiner útmutatásai adtak alapot kísérleteihez, de van egy szer, amit saját kísérletei alapján ő maga alkotott. Ez a trágyakovász. Az atomhatalmak fegyverkísérletei sok káros anyag jelenlétét okozták a természetben. Ezek ellen keresett keresett gyógyító szert Thun. Csernobil után is jó eredményekkel használták területek regenerációjára. Napjainkban általánosan használják nem valami ellen, hanem valamiért: a talaj élővé tételére, éltetésére. Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai szeretettel várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe, nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz. A hozzájuk látogatóknak bemutatják az önellátásra törekvő gazdaságukat, majd a trágyakovász jelentősége, készítésének folyamata, felhasználása kap szerepet. A közösen elfogyasztott batyus ebéd után következik a trágyakovász készítése, a nap pedig kötetlen beszélgetéssel, kiadványok, termékek vásárlási lehetőségével ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 15. 08:29, péntek | Helyi

Eladta a vízelvezetőt áthidaló lemezeket

Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás miatt mondott ki bűnösnek egy férfit a Tamási Járásbíróság, és mindezekért két év börtönbüntetésre ítélte.

2019. Február 15. 08:24, péntek | Helyi

A hétvégén a művelődési házaké lesz a főszerep

Iregszemcsén ma és holnap, Tamásiban holnap várják a látogatókat különleges, éjszakába nyúló programokkal.

2019. Február 14. 06:00, csütörtök | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.

2019. Február 13. 10:55, szerda | Helyi

Nagykónyiba vonultak a tamási tűzoltók

Közúti közlekedési balesethez riasztották őket vasárnap este.