Városlista
2018. szeptember 21, péntek - Máté

Hírek

2018. Július 11. 18:56, szerda | Helyi

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz.

Nyílt napot tartanak július 14-én Nagyszékelyben, az Áldott Menedék családi kezdeményezés szervezésében. Biodinamikusok egész évben figyelemmel kísérik a vetési naptárban szereplő adatokat. Próbálják munkájukat a növények és állatok kozmikus kapcsolatait figyelembe véve a legjobb időpontban végezni egy-egy munkát. Ezt a naptárt egy német hölgy, Maria Thun adta ki saját beállított kísérleteire alapozva a törvényszerűségeket. Rudolf Steiner útmutatásai adtak alapot kísérleteihez, de van egy szer, amit saját kísérletei alapján ő maga alkotott. Ez a trágyakovász. Az atomhatalmak fegyverkísérletei sok káros anyag jelenlétét okozták a természetben. Ezek ellen keresett keresett gyógyító szert Thun. Csernobil után is jó eredményekkel használták területek regenerációjára. Napjainkban általánosan használják nem valami ellen, hanem valamiért: a talaj élővé tételére, éltetésére. Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai szeretettel várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe, nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz. A hozzájuk látogatóknak bemutatják az önellátásra törekvő gazdaságukat, majd a trágyakovász jelentősége, készítésének folyamata, felhasználása kap szerepet. A közösen elfogyasztott batyus ebéd után következik a trágyakovász készítése, a nap pedig kötetlen beszélgetéssel, kiadványok, termékek vásárlási lehetőségével ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 20. 10:29, csütörtök | Helyi

Akvarellképek díszítik a házat

Az akvarellszakkörben az elmúlt években készült képekből nyílt kiállítás a Tamási Művelődési Központban.

2018. Szeptember 20. 10:19, csütörtök | Helyi

Vigyázz magadra! címmel nyílt kiállítás

A bűnmegelőzési vándorkiállítás két hétig látogatható Gyönkön, majd Hőgyészen, Tamásiban és Simontornyán is megnyitja a kapuit az ősz folyamán.

2018. Szeptember 19. 07:38, szerda | Helyi

Két kamion ütközött Tamási és Pincehely között

A baleset ma hajnalban fél 6-kor történt, a forgalom félpályán, rendőri irányítás mellett halad

2018. Szeptember 17. 08:39, hétfő | Helyi

Tovább zajlik a szüreti rendezvények ellenőrzése Tolna megyében

Tamásiban, Simontornyán, Dombóváron, Bonyhádon, Dunaföldváron és Pakson várhatóak a héten az ellenőrök.