Városlista
2018. november 21, szerda - Olivér

Hírek

2018. Július 11. 18:56, szerda | Helyi

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz.

Nyílt napot tartanak július 14-én Nagyszékelyben, az Áldott Menedék családi kezdeményezés szervezésében. Biodinamikusok egész évben figyelemmel kísérik a vetési naptárban szereplő adatokat. Próbálják munkájukat a növények és állatok kozmikus kapcsolatait figyelembe véve a legjobb időpontban végezni egy-egy munkát. Ezt a naptárt egy német hölgy, Maria Thun adta ki saját beállított kísérleteire alapozva a törvényszerűségeket. Rudolf Steiner útmutatásai adtak alapot kísérleteihez, de van egy szer, amit saját kísérletei alapján ő maga alkotott. Ez a trágyakovász. Az atomhatalmak fegyverkísérletei sok káros anyag jelenlétét okozták a természetben. Ezek ellen keresett keresett gyógyító szert Thun. Csernobil után is jó eredményekkel használták területek regenerációjára. Napjainkban általánosan használják nem valami ellen, hanem valamiért: a talaj élővé tételére, éltetésére. Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai szeretettel várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe, nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz. A hozzájuk látogatóknak bemutatják az önellátásra törekvő gazdaságukat, majd a trágyakovász jelentősége, készítésének folyamata, felhasználása kap szerepet. A közösen elfogyasztott batyus ebéd után következik a trágyakovász készítése, a nap pedig kötetlen beszélgetéssel, kiadványok, termékek vásárlási lehetőségével ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 21. 11:12, szerda | Helyi

Baleset történt Hőgyész és Kéty között

A teljes útzár véget ért, félpályán megindulhatott a forgalom az érintett szakaszon.

2018. November 19. 08:29, hétfő | Helyi

Ingyenes pszichológiai fogadóóra érhető el a művelődési központban

Kovács Arnold pszichológus praxisa már Tamásiban is elérhető. Arról az ingyenes pszichológiai fogadóóráról kérdeztük, amely bárki számára igénybe vehető a művelődési központban.

2018. November 19. 08:28, hétfő | Helyi

Az Idősek Világnapján ünnepeltek

Kiemelt nap ez a Tamási és Környéke Szociális Központ életében, minden évben nagyszabású rendezvény keretében ünneplik a város és a környék időseit.

2018. November 16. 15:08, péntek | Helyi

Édes történet! Titokzatos levelet kapott a rendőr

A Soltvadkerti Rendőrőrs postaládájában a napokban egy titokzatos levelet találtak az egyenruhások. A boríték „Attilának” volt címezve, azt szabályosan, postán küldte meg feladója.