Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Július 11. 18:56, szerda | Helyi

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Nyílt napot tartanak Nagyszékelyben

Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz.

Nyílt napot tartanak július 14-én Nagyszékelyben, az Áldott Menedék családi kezdeményezés szervezésében. Biodinamikusok egész évben figyelemmel kísérik a vetési naptárban szereplő adatokat. Próbálják munkájukat a növények és állatok kozmikus kapcsolatait figyelembe véve a legjobb időpontban végezni egy-egy munkát. Ezt a naptárt egy német hölgy, Maria Thun adta ki saját beállított kísérleteire alapozva a törvényszerűségeket. Rudolf Steiner útmutatásai adtak alapot kísérleteihez, de van egy szer, amit saját kísérletei alapján ő maga alkotott. Ez a trágyakovász. Az atomhatalmak fegyverkísérletei sok káros anyag jelenlétét okozták a természetben. Ezek ellen keresett keresett gyógyító szert Thun. Csernobil után is jó eredményekkel használták területek regenerációjára. Napjainkban általánosan használják nem valami ellen, hanem valamiért: a talaj élővé tételére, éltetésére. Az Áldott Menedék családi kezdeményezés tagjai szeretettel várnak minden érdeklődőt július 14-én Nagyszékelybe, nyílt napjukra, melynek kiemelt témája a trágyakovász készítése lesz. A hozzájuk látogatóknak bemutatják az önellátásra törekvő gazdaságukat, majd a trágyakovász jelentősége, készítésének folyamata, felhasználása kap szerepet. A közösen elfogyasztott batyus ebéd után következik a trágyakovász készítése, a nap pedig kötetlen beszélgetéssel, kiadványok, termékek vásárlási lehetőségével ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 19. 16:01, csütörtök | Helyi

Bulizz biztonságosan!

Nyár lévén javában tart már a fesztivál szezon. A katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a szervezők minden nagyobb rendezvény ideje alatt állandó kapcsolatban vannak.

2018. Július 18. 13:22, szerda | Helyi

Tájékoztató a Piactér lezárásáról

2018. július 16-tól a Tamási piactéren az „A” jelű épület, valamint az „1” és „6” jelű terület kivitelezési munkálatok miatt lezárásra kerül!

2018. Július 18. 09:00, szerda | Helyi

Az idén is elkészül Magyarország Kenyere

Idén is több ponton gyűjtik a búzaadományokat a megyében, köztük Tamási-Szemcsepusztán Csike György magtárában is.

2018. Július 17. 07:00, kedd | Helyi

Jubileumi Vándorgyűlés főszervezője a Gyulaj Zrt.

Átvette az Országos Erdészeti Egyesület 2019. évi Vándorgyűlés szervezését szimbolizáló vándorzászlót a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.