Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 14. 08:26, szerda | Helyi

Tamási gyerekek sikerei a megyei zenei versenyen

Tamási gyerekek sikerei a megyei zenei versenyen

A III. Tolna megyei klarinétos és szaxofonos találkozót február 21-én rendezték meg Szekszárdon.

- Hét zeneiskolás növendékemmel vettem részt a versenyen, s mivel az idei évben már kamarazene kategóriában is lehetett nevezni, egy klarinét trióval is indultunk - mondta Ótus László, a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára. - A klarinét trió (Pál Virág Vivien, Poszpisch Nóra, Szalai Ádám) arany minősítést és különdíjat kapott. Kiemelt arany minősítést és különdíjat kapott Tóth Márton Máté, szaxofon. Arany minősítést és különdíjat kapott még Tóth Boróka Hajna, klarinét és Szalai Ádám, basszusklarinét. Ezüst minősítést kapott Poszpisch Nóra, klarinét és Takács Dominik, klarinét. Bronz minősítést kapott Pataki Ákos, szaxofon és Pál Virág Vivien, klarinét. A növendékeket Cseke István kísérte zongorán.
A versenyzőket neves szakmai zsűri díjazta. A jól megszervezett rendezvényen a tanulóknak a megmérettetés mellett lehetőségük volt meghallgatni más zeneiskolás gyerekeket, s összehasonlítani a tudásukat is. A részvétel hasznos volt a gyermekek és a felkészítő tanárok számára is. Egy ilyen találkozó a legjobb továbbképzés is nekünk, pedagógusoknak, hiszen utána megvitatjuk a versenyzőket, s láthatjuk a gyakorlatban alkalmazott különböző hangszertechnikai oktatási módszerek eredményét is a gyerekek színpadi teljesítménye alapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.