Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 27. 09:15, hétfő | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Több pénzből gazdálkodhatnak a sportegyesületek

Több pénzből gazdálkodhatnak a sportegyesületek

Az alaptámogatás és a működési támogatásra pályázható összeg is emelkedik az idén.

A képviselő-testület 2009-ben szabályozta újra az önkormányzat helyi sporttevékenységével kapcsolatos feladatait, valamint a sport helyi pénzügyi támogatásának rendszerét. Szerencsére azóta fokozatosan növekszik a sportszervezetek száma, ezzel arányosan az önkormányzati támogatás mértéke is.
A tavalyi évben 5,3 millió forintból gazdálkodhattak azok a sportegyesületek, akik nem vettek igénybe társasági adótámogatást. Idén ez az összeg emelkedik, már 6,3 millió forintra pályázathatnak. Alaptámogatás jár minden olyan egyesületnek, amely olimpiai sportágat képvisel, és utánpótlás neveléssel foglalkozik. Ezen kívül főleg eredményességi alapon, valamint attól függően, hogy hány utánpótláskorú gyereket foglalkoztatnak, külön működési támogatásra is pályázhatnak. A 6,3 milliós kereten felül különböző sportrendezvények szervezésére további 1 millió forintot különített el a testület. Ide bármelyik olyan sportegyesület pályázhat, amely nagyobb rendezvényt szervez. Újdonság még, hogy a korábbi években a társasági adótámogatás miatt a kézilabda, futball és kosárlabda egyesületek külön támogatást nem kaptak. Mivel a TAO-s pályázatoknak van önrészük, ennek könnyebb finanszírozása érdekében mindhárom sportág egyesületét maximum 800 ezer forint támogatásban részesíti 2017-ben az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.