Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. Október 25. 10:44, kedd | Helyi
Forrás: fotó: dfdse.hu

Izgalmas végjáték, kiharcolt győzelem

Izgalmas végjáték, kiharcolt győzelem

Igazi rangadó várt a Tamási felnőtt kosarasokra, akik az idei szezonban először léptek a hazai parkettre szombaton.

Az első fordulóban még vereséggel nyitottak a bajnok esélyes Somogyjád otthonában, de a bajnokságban kitűzött 4. hely eléréséhez elengedhetetlen a bajnoki pontok begyűjtése, főleg hazai pályán.
Ennek szellemében nagy lendülettel kezdték el a mérkőzést a fiúk az örök rivális Meló-Diák csapatával szemeben szombaton, és Baumann Bence vezérletével hamar kisebb előnyre tettek szert. Ezt tovább növelve Zámbó és Breuer-Orbán Kristóf, kosaraikkal a félidőben már 14 pontos, tetemesnek mondható vezetés birtokában várhatták a folytatást a Dámok. A negyed még biztatóan indult Kukucska gyors négy megszerzett pontjával, ám erre egy 7-0-ás futással válaszoltak a kaposváriak. A negyedik játékrészre már csak 7 pontos előnye maradt a tamásiaknak, és az sem segítette a helyzetet, hogy Baumann súlyos bokasérülést szenvedett. A 4. negyed elején felváltva estek Madarász András és Tóth Máté pontjai, aki a mérkőzés legeredményesebb dobója lett a maga 28 pontjával. A játék vége előtt 1 perccel először vették át a vezetést a vendégek, erre sikerült válaszolni egy triplával, így ismét Tamási előnyt mutatott az eredményjelző. Az utolsó pillanatokban még megadatott az esély a Meló-Diák csapatának a győzelem megszerzésére, de Tóth Kristóf két büntetőt hibázott. A rendkívül izgalmas végjátékban kiharcolt győzelmet tapssal jutalmazták a nézők, akiknek ezúton mondanak köszönetet a szurkolásért a Tamási Dámok!

Végeredmény: TKSE-Meló-Diák 69-68
Dobók:
TKSE: Madarász A. (21/3), Zámbó P. (10), Pájtli P.( -), Kukucska P (7/3), Csizmadia R. (8), Baumann B. (15/6), Csordás J. (-), Ribányi S. (-), Breuer-Orbán K. (8)
Meló-Diák: Tóth K. (23/3), Tóth M. (28/15), Krezinger Á. (8), Nagy A. (5/3), Kada B. (-), Tóth Cs. (2), Meggyes P. (-), Tömösváry P. (2)

A következő hazai mérkőzés november 26-án 16 órakor lesz, minden szurkolót szeretettel várnak! Hajrá DÁMOK!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.